skip to Main Content

Geannuleerd omwille van Covid 19

Tijdens het weekend van 21 – 24  mei 2020 kan je deelnemen aan een meditatieweekend met onderricht van Zenleraar Konrad Kosan Maquestieau. Het weekend gaat door in het meditatiecentrum in Dongelberg-Jodoigne – Geldenaken .

Iedereen is welkom, zowel beginnelingen als  gevorderden.
De voertaal is Nederlands en Frans. La retraite est bilingue Néerlandais et Français.  

Beginnelingen worden door monniken of nonnen gedurende de volledige duur van de retraite begeleid. Ze krijgen een initiatie en verschillende gelegenheden om vragen te stellen.

Wanneer?

De retraite begint op donderdagavond 21 mei.  Je bent welkom vanaf 18 uur, de maaltijd wordt opgediend om 20 uur. Het vertrek is voorzien op zondagnamiddag 24 mei na het opruimen van de plaats.

Na je inschrijving ontvang je een mail met praktische info.

Konrad Kosan Maquestieau

Portret van Konrad
Konrad Kosan Maquestieau

Konrad Kosan Maquestieau maakt kennis met de zenbeoefening in 1990. In 1992 ontmoet hij Roland Yuno Rech. Hij ontvangt hij de voorschriften – Jukaiceremonie – in 1993 en de monnikwijding in 1995 – tokudo. Sindsdien beoefent hij talrijke sesshin’s met zijn leraar in België (Maredsous, Godinne) en in Frankrijk (La Gendronnière). In de zomer 2014 volbrengt hij de Hossen-ceremonie (eerste leerling ceremonie) in La Gendronnière onder leiding van de abt Raphaël Doko Triet. In de zomer 2015 verkrijgt hij Dharma-overdracht van zijn leraar en wordt hij als dusdanig zelfstandige zenleraar.

Hij werkt in de audiovisuele sector (o.a. VRT, Cinematek). Sinds 1995 onderwijst audiovisuele kunsten aan jonge mensen.

Tarief en betaling

135 euro / 104 euro uitkeringsgerechtigden.

Er zijn enkele kamers voor 1 persoon: 170 euro
Het aantal is beperkt, we kunnen geen absolute garantie bieden.

Financiële problemen mogen geen hindernis zijn voor de beoefening. Je kan ons contacteren om een regeling te treffen.

Er zijn kamers voor 2 en 3 personen. De kamers zijn nieuw en hebben elk modern comfort. 

Na ontvangst van je inschrijving zal je een mail ontvangen met de nodige praktische inlichtingen. 

Je betaalt per overschrijving op het volgende nummer. 
Zenboeddhistisch Centrum Halle vzw
Rekeningnummer BE50 7340 3277 7218 BIC: KREDBEBB
Subject: Sesshin Jodoigne

Plaats

Het weekend gaat door in het nieuwe meditatiecentrum in Dongelberg-Jodoigne (Geldenaken).

Maison des Chemin des Roches” in Waals-Brabant werd opgericht door de De Stichting Isabelle D’hose . Het is een pluralistische ontmoetings- en stilteplaats toegewijd aan het beoefenen en onderwijzen van meditatie. Er worden verschillende traditionele en hedendaagse vormen van meditatie worden beoefend.

Personen die voor de eerste maal naar het Meditatiecentrum komen wordt gevraagd lidgeld te betalen aan De Stichting Isabelle D’hose . Deze bijdrage geeft recht op de activiteiten van het centrum. Het lidgeld bedraagt 20 euro – sociaal tarief 5 euro en wordt jaarlijks vernieuwd.
Meer info: http://www.meditation-chemindesroches.be

Adres
Maison des Chemin des Roches
Chemin des Roches, 9
Dongelberg

Mee te brengen

  • We eten uit kommen. Gelieve een eetkom + doekjes + lepel mee te brengen – voor wie geen doekjes heeft is een keukenhanddoek of servet voldoende
  • Een zafu (meditatiekussen) + zafuton –(mediatiematje) – als je er geen hebt of je komt met het openbaar vervoer, gelieve een mail te sturen naar annemie@zenhalle.be.
  • Gelieve een lakenset mee te brengen (lakenhoes, onderlaken, kussensloop).  Er zijn dekbedden en hoofdkussens in de kamer aanwezig . Het onderlaken is om hygiënische redenen verplicht (zelfs met een slaapzak).

Voor beginnelingen

Er zijn zafu’s en zafutons ter plaatse
Donkere en losse kledij voor de meditatie meebrengen

Back To Top