skip to Main Content

Sesshin – weekend zenboeddhistische meditatie

Sesshin

25 – 26 september 2021

De retraite is tweetalig Frans – Nederlands.

Aan een sesshin (de geest tot rust brengen) deelnemen is de tijd nemen om op een aandachtige manier het verstrijken van de tijd te beleven. Het gaat er niet om geleefd te worden door de omstandigheden maar om het bewust beleven van elk moment, zelfs de “drukke”, en om het beoefenen van een vredelievende geest tijdens alle activiteiten.

Een dag in een sesshin – is gebaseerd op de beoefening van zazen, de zittende meditatie. Dit is de beoefening van Boeddha, 2600 jaar geleden, waardoor hij verlichting bereikte. Afhankelijk van de periode zijn er twee tot vier zazen ( meditatie ) sessies per dag. Zenmeditatie wordt beoefend op een zafu (meditatiekussen). Bankjes of stoelen zijn ook beschikbaar indien nodig.

De dagen tijdens een retraite zijn ingedeeld met een precies schema.

Het dagelijkse programma omvat ook onderricht, ceremonies, stille maaltijden en samu ( werkmonenten nodig voor het verloop van de retraite zoals afwassen, groenten snijden enz… ). Er zijn ook momenten van ontspanning en convivialiteit.
Zich een tijdje terugtrekken uit het dagelijkse leven opent vaak een andere kijk op zichzelf en de wereld. Het is ook de ideale gelegenheid om in het hart van de Zen-spiritualiteit te duiken.. Beginners zijn altijd welkom en krijgen een aangepaste begeleiding.

Onderricht

Konrad Maquestieau

Het onderricht tijdens deze sesshin wordt gegeven door zenmonnik en zenleraar Konrad Kosan Maquestieau.

Plaats

Maison Rosiéroise
rue de Bois de Bosquet, 17
1331 – Rixenart-Rosières

Prijs

Weekend : 40 euro
Zaterdag: 20 euros – Zondag: 20 euros

Mensen die wensen te overnachten, gelieve contact met ons op te nemen.

Organisatie

Het weekend wordt georganiseerd door Centre de méditation zen du Brabant Wallon :
6a, rue du Vieux Moulin (1331 Rosières – Rixensart / Belgique)
470/82.62.22 ou 0497/66.26.37
zenbrabant@gmail.com

Back To Top