skip to Main Content

Je weg vinden in onrustige tijden

Wandeling In Bos

© michelle-spencer.jpg

Praatcirkel – Initiatie in de meditatie – Traditionele Kloostermaaltijd

Welk antwoord kunnen we vinden voor de omwentelingen die op ons afkomen? Hoe vinden we een gevoel van stabiliteit en evenwicht in een wereld die aanvoelt als onzeker, met culturele, politieke en ecologische ontsporingen die ons elk moment dreigen te doen wankelen?

Het zenboeddhisme geeft een aantal krijtlijnen die als de rode draad zullen dienen voor onze praatcirkel. Een initiatie in zenmeditatie toont ons het belang en aandacht voor het lichaam. We eindigen met een traditionele maaltijd zoals die in zenkloosters wordt geserveerd . Het geheel wordt begeleid door Konrad Maquestieau en Annemie Van Attenhoven die elk meer dan 20 jaar ervaring hebben in de zenboeddistische meditatie.


Dit evenement gaat door in het kader van de November Wereldmaand die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN ondersteunt. (Sustainable Development Goals).

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, of kortweg SDG’s verenigen een aantal internationale afspraken zoals armoedebestrijding, klimaatactie, mentale gezondheid, vrede en roepen op tot een integrale aanpak. De stad Halle engageerde zich als één van de pilootgemeenten in Vlaanderen om duurzame ontwikkelings​doelstellingen te integreren in het lokale beleid. Elke activiteit van de Wereldmaand is daarom gelinkt aan minimum één van deze doelstellingen.

De Shododojo engageert zich om deze doelstellingen mee te realiseren. Via het verspreiden van de zenmeditatie werkt onze dojo mee aan het realiseren van deze doelstellingen met de focus op de mentale gezondheid en vrede. Ook de japanse Sotoshu, de traditie waarin we beoefenen, ondersteunt al enkele jaren deze doelstellingen.
https://www.sotozen.com/eng/activity/sdgs/index.html

WANNEER

19  November van 10 tot 12.30

WAAR

Oude Post Halle

TARIEF

9 euro
Kompas – 2,5 euro

"Zazen is gaan waar we niet kunnen gaan, zonder twijfel, zonder angst met een open hart".

Back To Top