Skip to content

Annemie Genshin Van Attenhoven

Een eerste verblijf in augustus 2000 in Zenklooster La Gendronnière in de streek van de Loire is het beginpunt van een intensieve periode van zenbeoefening.  In 2002 onvangt ze er de voorschriften – Jukai ceremonie – van zenmeester JP Taiun Faure.  Sinds 2000 beoefent ze op regelmatige basis in  Kannon Dojo van Brussel en vanaf 2003 in de Sho Do Dojo in Halle. In deze periode begint ze haar reis langs verschillende zenboeddhistische tempels in Europa.

Tijdens een sabbat jaar in 2012  neemt ze deel aan een ango van zes weken in zenklooster Ryumonji en besluit er te blijven. In mei 2015 wordt ze door zenmeester Olivier Reigen Wang-Genh, abt van Ryumonji, gewijd tot zenboeddhistische non – Tokudo-ceremonie. Ze ontvangt de Dharma naam Genshin en wordt zijn leerling. Ze verblijft regelmatig langere tijd in het klooster.

In de periode 2012-2013 volgt ze een opleiding Postgraduaat in Boeddhistische Filosofie en Ethiek georganiseerd door de Boeddhistische Unie van België. Ze is lid van de ethische commissie en Raad van Bestuur van de Boeddhistische Unie België sinds begin 2020.

Tijdens de winter van 2018 deed ze de ango (een intensieve retraite) van de Shusso, de eerste monnik – non, gevolgd door de Hossen Shiki ceremonie le combat du Dharma – met zenmeester Olivier Reigen Wang-Genh, Saikawa Roshi et zenmeester Raphaël Triet. Hossenshiki is de shusso-ceremonie, de ceremonie van de eerste monnik waarbij zij aan de hand van vraag en antwoord bewijst dat zij de leer begrepen heeft. Het is een publieke bevestiging van de zenmonnik en non.

Gedurende al deze jaren werkte ze als verantwoordelijke van de website op de communicatiedepartementen van oa Vluchtelingenwerk, Artsen Zonder Grenzen en Handicap International.

Ze is ook actief als fotograaf. Binnen de gemeenschap van Boeddhisten was ze fotograaf bij verschillende belangrijke ceremonies oa de ceremonie van 50 jaar zenboeddhisme in Europa.. Daarnaast neemt ze op regelmatige basis deel aan exposities.

Ze is getrouwd met zenmeester Konrad Maquestieau, filmmaker en leraar audiovisuele kunsten in De Kunsthumaniora in Antwerpen.

Hossen Shiki Ceremonie

www.zenaroundtheclock.be

Back To Top