Skip to content

Konrad Kosan Maquestieau

Biografie

Konrad Kosan Maquestieau (°1960, België)

Hij maakt kennis met de zenbeoefening in 1990. In 1992 ontmoet hij Roland Yuno Rech. Hij krijgt de bodhisattva-wijding (jukai) in 1993 en de monnikwijding in 1995 (tokudo). Sindsdien beoefent hij talrijke sesshin’s met zijn leraar in België (Maredsous, Godinne) en in Frankrijk (La Gendronnière).

Hij werkt in de audiovisuele sector (o.a. VRT, Cinematek). Sinds 1995 onderwijst audiovisuele kunsten aan jonge mensen.

In de winter 2010 gaat hij voor het eerst naar Japan om er de traditionele driemaandelijkse ango-periode te volbrengen, georganiseerd door de Sōtōshu (Sōtō school) in Shogoji (Kumamoto prefectuur). In de winter 2014 herhaalt hij die retraite in Toshoji (Okayama prefectuur) onder leiding van Seido Suzuki roshi.

In de zomer 2014 volbrengt hij de Hossen-ceremonie (eerste leerling ceremonie) in La Gendronnière onder leiding van de abt Raphaël Doko Triet.

In de zomer 2015 verkrijgt hij Dharma-overdracht van zijn leraar en wordt zodoende door hem als zelfstandige leraar erkend.

In de lente 2016 volbrengt hij de Zuise-ceremonie in de twee Japanse Soto hoofdtempels (Soji-ji en Eihei-ji) waarmee hij door de Sōtō-school administratie eveneens erkend wordt als zenleraar (Kyoshi).

Tussen 1995 en 2002 is hij één van de verantwoordelijken van de Kannon Dojo in Brussel. Sinds 2005 leidt de dojo van Halle (België). Hij leidt verschillende zazendagen in België in het buitenland.

Hij organiseert voordrachten en lezingen omtrent de zenbeoefening.

Hij is getrouwd met Annemie Van Attenhoven.

Een dag uit het leven van Kosan

reportage over Konrad Kosan Maquestieau door Ian Van Theemsche

Poadcasts : audio- onderricht van Kosan

Back To Top