Skip to content

Zenmeditatie in Halle

Je kan zazen – zitmeditatie – beoefenen in een dojo = plaats waar beoefend wordt. Ongeacht je herkomst, geloofsovertuiging, leeftijd, geslacht, moedertaal of wat dan ook, ben ook je welkom in de dojo. We beoefenen de zenboeddhistische meditatie. De dojo is tweetalig NL – FR.

De meditatie wordt begeleid door zenmeester Konrad Kosan Maquestieau en zennon Annemie Genshin Van Attenhoven bijgestaan door ervaren monniken en/of nonnen.


STILTE PAVILJOEN

UURROOSTER
zondag van 10 tot 11.30 uur
dinsdag van 19.30 tot 21 uur
woensdag van 19 tot 20.15 uur

Heulenberg
Edingensesteenweg 455
1500 Halle

Om de beoefening van zenmeditatie te beginnen kan je best naar een dojo gaan. Elke plaats is verbonden met een leraar die er verantwoordelijk is voor de beoefening. Je wordt er begeleid door zenmonniken, zennonnen en ervaren beoefenaars die je wegwijs maken in de meditatie. Zijzelf hebben gedurende vele jaren bij zenleraren de zenmeditatie geleerd en hebben 25 jaar en meer ervaring.

Praktisch

Er wordt een bijdrage gevraagd van 6 euro per zazen of 30 euro per maand. Sociaal tarief is het 4 euro/20 euro.

Deze bijdrage komt integraal de werking van de dojo ten goede: aankoop van materiaal ( wierook, instrumenten, kussens enz… ) , het voeren van publiciteit, organiseren van activiteiten, enz.

Contacteer ons 

Telefoon: 0484/173528
Mail: annemie@zenhalle.be

Meditatiedagen en weekends

De dojo organiseert meditatievoormiddagen en sesshins – zenboeddhistische retraites.

Tijdens een sesshin worden alle dagelijkse handelingen – groenten snijden, koken, afwassen, opruimen, zitten, stappen, tuinieren enz. – met dezelfde concentratie als de meditatie gedaan. Door een deel te nemen aan een retaite leer je de geest van zenmeditatie te integreren in je dagelijkse activiteiten.

Een sesshin is voor iedereen toegankelijk. Ook beginnelingen kunnen er terecht voor een eerste, kennismaking met de beoefening van de zenmeditatie.

De retaites zijn hebben een uurrooster waarin perioden van zazen, ceremonies, werk voor de gemeenschap en maaltijden ( die over het algemeen in stilte gebeuren) elkaar afwisselen.

Geconfirmeerde monniken en nonnen geven tijdens deze sesshins onderricht en bieden de mogelijkheid tot vragen en antwoorden (mondo) om de beoefening van het zenboeddhisme te verdiepen. De retaite gaat door in het Stilte Paviljoen met mogelijkheid om te overnachten.

Back To Top