Skip to content

© Foto Cathy Vanleene

De Shodo Dojo

De shodo-dojo werd ongeveer veertig jaar geleden als één van de eerste in België opgestart door zennon Lieve Devos. De zendojo behoort tot de traditie van het Japanse zenboeddhisme en als dusdanig nauw verbonden met de Association Zen Internationale, opgericht door Meester Taisen Deshimaru en de Japanse SotoShu. De dojo is lid van de Belgische Zen Vereniging en is eveneens aangesloten bij de Boeddhistische Unie van België.

Vandaag is zenleraar en zenmonnik Konrad Kosan Maquestieau, leerling van de Franse zenmeester Roland Yuno Rech, verantwoordelijke van de Shodo Dojo. Medeverantwoordelijke is zennon Annemie Genshin Van Attenhoven., leerling van zenmeester Olivier Reigen Wang-Genh.

De Shodo Dojo van Halle biedt de mogelijkheid om driemaal per week zazen (de zenboeddhistische meditatie) te beoefenen in Halle en eenmaal per week in Centrum Tout à Plomb begeleid door begeleid door Konrad Kosan Maquestieau en Annemie Genshin Van Attenhoven.

Ongeacht je herkomst, geloofsovertuiging, leeftijd, geslacht, moedertaal of wat dan ook, ben ook jij in staat de Dharma – = de leer – van Boeddha te doorgronden.

De Sangha – gemeenschap van Boeddhistische beoefenaars – is een pijler die ons steunt en ons verder op weg helpt in onze beoefening.

Vertrouwenspersonen

We willen je alle mogelijkheden geven om het onderricht van de Boeddha te ontmoeten in een respectvolle, veilige en zorgzame omgeving.  Onze vertrouwenspersonen staan klaar voor een gesprek indien je dit op een bepaald moment niet zo zou ervaren. Samen kunnen jullie dan bekijken hoe dit kan verholpen worden. Als richtlijn gebruiken we daarbij het Ethisch en Deontologisch Charter van de BUB.

Marleen Croughs : marleen.croughs@mobilit.fgov.be – Nederlandstalig
Eric Tcheou : eric.tcheou@gmail.com – English  – Français

Back To Top