Skip to content
zendojo brussel

Het centrum Tour à Plomb ( Hageltoren) zijn deuren tijdens het verlof. We zijn er terug de laatste donderdag van da maand augustus.

Elke donderdag zenmeditatie in centrum “tour à plomb” Brussel

In het midden van het drukke centrum van Brussel kan je rust en stilte proeven in het gerestaureerde Centrum Tour à Plomb. Een team van ervaren zenbeoefenaars staat klaar om je in te wijden in de zenmeditatie. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, religie, taal of wat dan ook ….

Beginnelingen komen een half uur voor het begin van de meditatie en krijgen een aangepaste begeleiding. De houding van de zenmeditatie wordt aangeleerd: de aandacht voor de juiste lichaamshouding in meditatie, het volgen van de in – en uitademing, het observeren van het opkomen en verdwijnen van gedachten. 

Door regelmatig de zenmeditatie te oefenen, kunnen we een innerlijke stabiliteit herontdekken, een standvastigheid – die ons toelaat om met vertrouwen de verschillende stadia van het leven tegemoet te gaan.

Zenmeditatie geeft ons een kostbare gelegenheid: de ervaring van onbeweeglijkheid en stilte. Blijven zitten wanneer alles beweegt, leren stil te blijven als de wereld in volle snelheid voortraast en leren zich te onthechten zijn enkele van de weldaden van zenmeditatie.

De zenmeditatie wordt begeleid door zenleraar Konrad Kosan Maquestieau et Annemie Genshin Van Attenhoven. Beiden hebben samen 50 jaar of meer ervaring in de zenmeditatie. 

Elke donderdag – begeleiding in NL en FR

19h30 – 20h45  – deuren open vanaf 19h
Beginnelingen komen om 19 uur en krijgen een aangepaste initiatie.

Prijs : 4 €

Centrum Tour à Plomb – Hageltoren
3e verdieping

Slachthuisstraat, 20-26
1000 Brussel

Heb je een vraag ?

Contact: annemie@zenhalle.be

zenmeditatie in Brussel
Zenmeditatie in de Hageltoren Centrum Brussel
Back To Top