Skip to content
Bezig met het laden van Events

« Alle Events

Sesshin Grande Sangha + Symposium: De Geest Helen

april 23 @ 18:00 - mei 1 @ 14:00

symposium_guerir_esprit-

Op 27 en 28 april 2024 organiseert de Internationale Zenvereniging een symposium in de tempel van Gendronnière met als thema ” De Geest Helen “. Dit onderwerp, dat reeds werd uitgediept tijdens een vorig symposium in mei 1983, werd oorspronkelijk voorgesteld door Meester Deshimaru. Hij was er diep van overtuigd dat onze moderne samenleving een ware “beschavingscrisis” doormaakte.

Sindsdien zijn de problemen geëvolueerd, maar is er een groeiend bewustzijn. De ecologische crisis die veertig jaar geleden begon, heeft een kritiek stadium bereikt. Bovendien wordt de wereld geconfronteerd met een algemene verspreiding van materialisme en een toename van individualisme, evenals een intensivering van geweld en conflicten.

Tegelijkertijd zien we een toename van starre ideologieën en een toename van extremisme en fanatisme van verschillende aard. In dit tijdperk van uitdagingen kunnen de waarden van het zenboeddhisme, ware schatten voor onze mensheid, echter bijdragen aan een noodzakelijke paradigmaverschuiving in onze moderne samenleving.

VERDER LEZEN EN INSCHRIJVING

Details

Begin:
april 23 @ 18:00
Einde:
mei 1 @ 14:00

Organisator

Temple Zen de La gendronnière
E-mail
lagendronniere@zen-azi.org
Bekijk Organisator website

Locatie

Temple Zen de la Gendronnière
VALAIRE, 41120 France + Google Maps
Telefoon
+33 (0)2 54 44 04 86
Bekijk Locatie website
Back To Top