Skip to content

Online Meditatiedag

Online Zazen

Het fundamenteel punt verwezenlijken

Deze nieuwe lockdown zou voor ons, beoefenaars van de Weg van Boeddha, een nieuwe aanzet moeten zijn om onze beoefening verder te verdiepen. Het fundamenteel punt van ons leven vinden en verwerkelijken. Stilstaan bij wat werkelijk telt.

In de Hartsutra staat: “De bestaansvormen worden niet geboren en sterven niet, ze zijn niet zuiver en niet bezoedeld.” Maar wat betekent dat concreet, in ons leven van elke dag ?

Daarom organiseren we op zondag 15 november een volledige dag van beoefening vanuit de dojo van Halle die je online kunt volgen.

Er zullen verschillende zazenmomenten zijn, een ceremonie waarbij we sutra’s zullen reciteren, een online onderricht – teisho – en de mogelijkheid tot het stellen van vragen – mondo.

UUROOSTER

  • 08u00 – 9u30 – Zazen/kinhin/zazen – MIXLR
  • 09u40 – 09u50 – Ochtendceremonie – ZOOM + MIXLR
  • 10u00 – 10u20 – Guenmai – Traditioneel ontbijt + ZOOM + MIXLR
  • 10u20 – 11u15 – Koffie- Thee
  • 11u15 – 12u45 – Zazen/Kinhin/Zazen MIXLR
  • 15u00 – 17u30 – Zazen/kinhin/Teisho (onderricht)+ Mondo (vraag-antwoord) + ZOOM + MIXLR
Portret van Konrad

De meditatiedag wordt begeleidt door zenleraar en zenmonnik Konrad Kosan Maquestieau bijgestaan door ervaren monniken en nonnen.

De meditaties gebeuren via Mixlr – AUDIO. De ceremonie, onderricht en vraag en antwoord worden uitgezonden via zoom -VIDEO + Mixlr – AUDIO. De ZOOM link word je toegezonden op zaterdag.
Bedankt om je in te schrijven zodat we jullie het nodige teksten kunnen doorsturen en de link naar ZOOM.

IK NEEM DEEL AAN DE ONLINE ZAZENDAG >

“Wat is Genjo koan ?
Hier en nu is het de kernwaarheid die de drijfveer vorm, die ons leven in gang zet.”
Kodo Sawaki

Voor beginners : Hoe mediteren ?

Ook beginners kunnen deelnemen. Je kan best vooraf de video bekijken die je toont hoe we mediteren: houding, ademhaling, wat met de gedachten die opkomen.

Back To Top