Skip to content

Zomer Retraite in zen tempel La Gendronnière

Temple Zen La Gendronnière

Deze retaite wordt begeleid door verschillende Europese zenleraren met ondermeer Konrad Kosan Maquestieau

Van woensdag 31 juli tot donderdag 8 augustus. (Aankomst op dinsdag 30 juli om 18.00 uur).

Deze retraite is een goede gelegenheid om kennis te maken met de beoefening van de Soto Zen of deze te verdiepen. Beginners krijgen een aangepast onthaal om hun integratie te vergemakkelijken.

De tempel werd in 1980 gesticht door Meester Deshimaru en zijn discipelen die lid zijn van de Internationale Zen Vereniging. Deze tempel ligt in het centrum van Frankrijk, in de streek van de Loire-kastelen (op vijftien kilometer van Blois) en is gemakkelijk bereikbaar per trein of auto. Gelegen in het hart van een prachtig natuurdomein, is het zowel een ruimte voor inter-sangha bijeenkomsten als een plaats voor internationale beoefening.

Een uitzonderlijke retraite om verschillende redenen:

  • De meeste AZI zenmeesters en hun leerlingen zijn aanwezig
  • De retraite wordt begeleid door Europese zenleraren van de AZI en door de abt van de tempel.

De gemeenschappelijke leiding door verschillende zenleraren bevordert de ontmoeting tussen de verschillende sanghas en laat je kennis maken met verschillende manieren van onderricht en beoefening.

Of je nu een ervaren beoefenaar bent of beginner die wil kennis maken met het leven in een zentempel, de retraites bij La Gendronniere bieden een gastvrije omgeving waarin je jezelf kunt onderdompelen in de oude wijsheid en de beoefening van het Boeddhisme.

"Zazen is gaan waar we niet kunnen gaan, zonder twijfel, zonder angst met een open hart".

Back To Top