Skip to content

Een praatcirkel op het podium van het Wereldcafé

Praatcirkel Wereldmaand

Het podium in cirkelvorm in het Wereldcafé van de Oude Post stond klaar voor ons. Etienne Beaucoup hielp mee met de inkleding van het café en liet zich inspireren door cirkels. Juist gepast voor onze praatcirkel die werd voorafgegaan door een initiatie in de zenmeditatie en een korte meditatie.

Na de zenmeditatie deelde we onze ervaringen in een praatcirkel tijdens ons evenement “Hoe je weg vinden in onrustige tijden ?” 

In een praatcirkel zijn mensen in openheid bij elkaar. Er wordt niet enkel gepraat maar er wordt vooral een inspanning gedaan om naar elkaar te luisteren. Er wordt geluisterd met respect en openheid voor de andere zonder te oordelen of commentaar te geven. In het midden van de cirkel ligt een stok die de persoon die iets verteld in zijn hand neemt. Een beetje zoals de vredespijp bij de Indianen. De  deelnemers waren een mix van personen die elkaar kenden en niet kenden waardoor we  verrassende getuigenissen te horen kregen. We eindigden met een japanse maaltijd waar een glaasje saké niet kon aan ontbreken.

"Zazen is gaan waar we niet kunnen gaan, zonder twijfel, zonder angst met een open hart".

Back To Top