Skip to content

Open Dag

Japanse Theeceremonie

🎋🏯 Vorige zondag trotseerden vele geïnteresseerden vanuit alle hoeken van België de heftige regen, nieuwsgierig naar de Open Dag van het Stilte Paviljoen. 🍵 De zendojo was voor deze gelegenheid omgevormd tot een Japans theehuis, waar in alle sereniteit een kopje thee werd klaargemaakt en aangeboden op de traditionele manier. Iedereen werd er stil van.

🖋️ Ook de demonstratie Chinese Kalligrafie bracht ons naar een ver verleden waar de kunst van het mooie schrijven nog een dagelijkse bezigheid was. 📸 Een fototentoonstelling zorgde voor het plezier van de ogen 🍡 en zelfgemaakte Japanse zoetigheden verrukten de smaakpapillen van de bezoekers. 🪡🧵 Er waren ook kesa’s te bewonderen en de kunst van het Zen-naaien te ontdekken.

🧘‍♀️ Een groot aantal personen initieerde zich in de zenboeddhistische meditatie, een weldaad in de turbulentie van de huidige crisis. 🎙️ Om uiteindelijk te eindigen met een conferentie waarbij dieper werd ingegaan in het belang van de zenmeditatie voor onze maatschappij. 📸 En natuurlijk was er ook de foto expo 🍡 en onze zelfgemaakte Japanse zoetigheden.

"Zazen is gaan waar we niet kunnen gaan, zonder twijfel, zonder angst met een open hart".

Back To Top