Skip to content

Wat zegt Boeddha over het klimaat ?

Mindfull For Climate

Vandaag had de klimaatmars plaats in Brussel en in de rest van de wereld. Net voor Boeddhisten is het een evidentie om op elk moment een steentje bij te dragen aan het klimaat . De mens is de natuur, maakt deel uit van de natuur samen met alle levende wezens, de mens is het klimaat.

Het dagelijks leven van een boeddhist is hier en nu met volle aandacht de dingen op een zo goed mogelijke manier doen: hoe consumeer ik, hoe verplaats ik me, wat verwarm ik me, hoe was ik mijn haar, wat eet ik, wat zijn de gevolgen van mijn acties? 
Het is niet nieuw, 2500 jaar geleden zei de Boeddha al: 

“Er is geen plaats waar mensen aan de gevolgen van hun daden kunnen ontsnappen”.

Aandacht voor het klimaat uit zich in elke actie van ons dagelijks leven .

"Zazen is gaan waar we niet kunnen gaan, zonder twijfel, zonder angst met een open hart".

Back To Top