skip to Main Content

“Zen en dagelijkse leven” in de zentempel La Gendronnière

Zen Tempel La Gendronnière

Kennismakingsweken in een zenboeddhistische tempel, op maat van beginnelingen.

Deze weken van beoefening geven de mogelijkheid om een gedurende een week kennis te maken met het leven in een zen tempel. Ze worden begeleid door nieuwe zenleraren die om beurten ter plaatse komen om de beoefening van de deelnemers in goede banen te leiden. Elke dag verloopt op het ritme en volgens de traditionele gebruiken van een zenklooster: zazen ’s morgens en ’s avonds, ceremonies, maaltijd rituelen, activiteiten voor de gemeenschap ( koken, tuinieren, poetsen enz.. ), mondeling onderricht en leren samenleven volgens de traditionele regels van een Zen-klooster.

De tempel werd in 1980 gesticht door Meester Deshimaru en zijn discipelen die lid zijn van de Internationale Zen Vereniging. Deze tempel ligt in het centrum van Frankrijk, in de streek van de Loire-kastelen (op vijftien kilometer van Blois) en is gemakkelijk bereikbaar per trein of auto. De tempel is gelegen in het hart van een prachtig natuurdomein en is tevens een plaats voor internationale beoefening.

Konrad Maquestieau

Van 2 tot 6 juni wordt de kennismakingsweek geleid door zenleraar Konrad Kosan Maquestieau, verantwoordelijke van de Shodo Dojo.

Verander even van omgeving! Doe mee en ontdek gedurende een week de beoefening van Gyoji in de zenboeddhistische tempel van La Gendronnière!

Geïnteresseerd, schrijf je dan hier in :

Prijs

Prijs voor 4 dagen : 96 euros , verminderd tarief voor studenten en werkzoekende: 76 euro.

Als je nog vragen hebt kan je contact met ons opnemen
annemie@zenhalle.be

Back To Top